Una dintre cele mai mari competitii de sarituri peste obstacole, Cupa Romaniei, se intoarce la Equestria, dupa patru ani

Clubul Equestria a organizat si gazduit in acest an, dupa o pauza de patru ani, una dintre cele mai importante competitii nationale de sarituri peste obstacole, Cupa Romaniei. Participarea a fost una record, peste 180 de cai inscrisi in probe, vremea a fost excelenta pentru concurs, iar competitorii s-au dovedit a fi in mare forma, acum, inainte de plecarea la Jocurile Balcanice de la Istanbul.

Pe parcursul a patru zile, 08-11 august 2019, probele sportive care au punctat pentru Cupa Romaniei s-au adresat categoriilor Copii, Juniori, Tineret, Amazoane si Seniori, dar si echipelor, fiecare dintre aceste categorii avind doua, sau chiar trei manse. In afara de probele cu punctaje pentru Cupa, au fost si probe pentru copii mai putin avansati, sportivi  debutanti, cai debutanti si amatori – toate bucurindu-se de prezenta spectatorilor care au venit sa aplaude caii frumosi si sportivii temerari si curajosi.

Ca de obicei, sportivul nostru, Florin Lates, a obtinut cocarde in probe importante cu ElDorado Dream si Cassilou (doua Locuri I, un Loc II si un Loc IV la Nivel C)  si, mai ales, cu abonatul la podium,  Conrad G (Locul II in proba de Nivel B – 1,30-1,35 m) – Cupa Jockey Club Roman (partener traditional la toate concursurile Clubului Equestria).

In cea mai dificila si valoroasa proba, cea de Nivel A, desfasurata in trei manse, Florin a obtinut cu Chacconid un punctaj cumulat care l-a pozitionat pe Locul IV la categoria Cupa Romaniei – Seniori, o pozitie valoroasa, avind in vedere concurenta mare a sportivilor si cailor experimentati la acesasta categorie.

Alti sportivi Equestria care au mai urcat pe podium au fost: Ioana Marin, Locul I la Nivel D cu Quickborn, Felician Alecu, care a obtinut mai multe cocarde la categoria Amatori, cu calul Guess Who, asemenea Victoriei Jumbei si Siminei Radulescu, cu Cento si, respectiv, Canavarro, la Nivel D si Amatori.

Un scurt film de prezentare a evenimentului, puteti vedea la acest link:  https://youtu.be/ISI3h2m1AgM