Ultima etapa a Rolex FEI World Cup

      La sfarsitul saptamanii trecute s-a desfasurat la Goteborg – Suedia a 12-a si ultima etapa a Cupei Mondiale Rolex FEI World Cup, editia 2011/2012.

A fost un concurs dificil, dovada stand si numarul redus de concurenti calificati in baraj: doar 5!

Castigatori au fost germanul Marco Kutscher, cu un cal foarte nou pentru el (il are in antrenament de doar 9 luni), Satisfaction. Calaretul insusi a declarat ca a fost o mare surpriza pentru el sa castige acest concurs, cu un cal cu care participa pentru prima oara la o etapa de cupa mondiala, deci la un nivel atat de inalt competitional.

Pe pozitia a doua s-au clasat belgianul Ludo Philippaerts, cu Kassini Jac, urmati pe locul trei de francezul Kevin Staut, cu Le Prestige St. Lois.

Urmatorii doi participanti la baraj, terminand pe pozitiile 4, respectiv, 5, au foast ucraineanca (prin adoptie, ea fiind germana de origine) Katarina Offel, cu iapa Fidji Island si germanul Philipp Weishaupt, cu armasarul au Monte Bellini.

        Aceasta a fost ultima etapa a editiei 2011/2012 Liga Europei de Vest, inaintea Finalei de la Hertogenbosch, Olanda, care se va desfasura in luna aprilie si in urma careia vom afla castigatorul acestei editii a celui mai important turneu indoor de sarituri peste obstacole.