Pe cai, Doamnelor!

           Sambata, 04 iunie, am fost gazdele unui frumos eveniment monden, la care au fost invitate doamne (si domni!) sa vada frumusetea cailor si eleganta calaretilor intr-un show mai putin obisnuit pe meleagurile noastre: un show de prezentare a ceea ce inseamna in linii mari echitatia, cu subramurile ei. Evenimentul a fost organizat de C.A.T.C.H.Y. – Like a woman si Clubul Equestria si a fost prezentat de D-na Mihaela Carlan – jurnalist C.A.T.C.H.Y., D-l Vlad Mirita – solist Opera Romana si Dr.Ozana Moraru – Presedinte Club Equestria. 

           Titlul evenimentului – „Pe cai, Doamnelor!” – nu i-a tinut pe domni acasa, ba chiar i-a facut sa renunte la alte programe si sa vina la noi, impreuna cu copiii. Printre invitati s-au numarat personalitati politice si culturale, reprezentanti media, oameni de afaceri, directori ai unor companii care poate nu aveau nici o legatura cu echitatia, dar care, prin onorarea  invitatiei organizatorilor, ne-au aratat ca doresc sa cunoasca lumea cailor de rasa. Jurnalisti din presa scrisa si de la cinci televiziuni nationale au relatat direct sau au facut reportaje despre aceasta insorita zi de sambata, gazduita de Equestria.

           Showul a debutat in ritmurile Fanfarei Jandarmeriei Romane, urmata de o formatie de 16 cavaleri ai Jandarmeriei, care au executat o scurta , dar emotionanta parada militara calare. Echipele de jandarmi au continuat printr-o prezentare a unor aplicatii si exercitii specifice muncii lor, cu sarituri prin foc, petarde si tunuri, cu simulari de interventii de urgenta, toate in seaua unor frumosi armasari apartinand Jandarmeriei Romane.    

Spectatorii s-au bucurat apoi de o parada a cailor si calaretilor Clubului Equestria si cluburilor invitate –  „Agrointernational”,  „Felix Topescu”,  „Picadilly” si „Regatul cailor”. Ei au realizat cateva ture de pas si trap, apoi s-au prezentat fiecare pe ei insisi, dar si pe prietenii lor, caii. Au fost acordate doua premii: Premiul pentru cel mai interesant cuplu Cal-calaret  si Premiul pentru cel mai frumos cal – acesta din urma fiind castigat de  unul din armasarii Clubului Equestria, San Landino, care a impresionat juriul si publicul prin stralucirea robei sale negre si prin eleganta miscarilor. 

Programul a continuat cu un show de sarituri peste obstacole, in care prezentatorii au oferit spectatorilor amanunte legate de tipul obstacolelor, despre ce inseamna un parcurs de obstacole, despre regulile unui concurs, cum se realizeaza punctajul, penalizarile, si multe altele.

Si dresajul ca ramura sportiva a echitatiei a fost prezent,  prin trei amazoane si frumosii lor cai, care au executat pe fond muzical diverse exercitii si pasi de dresaj, in aplauzele tuturor.

Spectacolul ecvestru a continuat cu o prezentare a diverselor forme ale harnasamentului unui cal, pe fondul unei frumoase istorii a seilor, povestita publicului spectator in timpul unei demonstratii de acrobatii calare.

             In pauzele dintre prezentari, oaspetii au vizitat grajdurile si boxele, admirand caii, mangaindu-i si facand  poze cu cei mai frumosi dintre ei, nevrand, parca, sa plece acasa fara o amintire palpabila despre vizita lor la Clubul Equestria.

             Un moment mai deosebit a fost si vanatoarea de trufe, realizata de cativa frumosi caini specializati in asa ceva, veniti tocmai de la Timisoara, impreuna cu antrenorul lor – moment intens savurat, si el, de public.

             Si cei mai mici spectatori au avut „momentul lor de glorie”: o tombola la care s-au inscris peste 30 de prichindei, in speranta ca fiecare dintre ei va castiga premiul pus in joc: un abonament de 10 lectii de calarie gratuite oferite de Clubul gazda, Equestria. Din pacate, pana la urma, a trebuit sa fie un singur castigator… Dar vor mai fi, cu siguranta, si alte ocazii!

             Nu a fost uitata nici ora mesei de pranz, toti invitatii fiind poftiti… la masa! Au fost oferite din partea organizatorilor degustari de branzeturi, de vinuri, de trufe, fripturi la gratar, un vitel la protap, cafea, deserturi si multe altele…

             Spectatorii au putut viziona si o expozitie de pictura si desen pe teme ecvestre, dar si standuri cu produse cosmetice protectoare pentru pielea expusa la soare, atat de utile amazoanelor, si nu numai!

              Spre orele tarzii ale dupaamiezii am lasat si calutii sa se odihneasca, iar spectatorii au plecat rand pe rand acasa, nu inainte de a primi cate un mic cadou din partea organizatorilor si nu inainte de a avea „traista” plina cu fotografii…