Participarea Clubului Equestria la Gucci Masters CSI2**

gucci-paris-2013Caii Clubului Equestria nu au putut participa la concursul CSI** Gucci Masters din cadrul celebrului Salon du Cheval de la Paris, desi echipa Equestria si caii s-au deplasat pana acolo, fiind informati de catre oficialii FER ca sportivul nostru, Ionut Nastase, si doi cai ai clubului au fost inscrisi la acest eveniment, in urma solicitarii Clubului Equestria.

Federatia Ecvestra Romana (FER) are obligatia sa realizeze inscrierile si sa verifice acceptarile, obligatie prevazuta in statulul FER si FEI, fiind si singura entitate care poate face acest lucru, pentru ca este singurul organism, alaturi de organizatorul evenimentului international, care are codul de acces in sistemul FEI on-line de inscriere competitiile internationale. Dar reprezentanții Federatiei Ecvestre Romane (FER)  au omis sa verifice toate datele obligatorii privind confirmarea participării cailor in competitii la competitia Gucci Masters CSI**, editia 2013, desi fusesera avertizati inca din data de 06 noiembrie de catre organizatori ca acceptarile definitive vor fi afisate in sistemul on-line la FEI  in data de 12 noiembrie.

Astfel, dupa ce trei dintre caii clubului au fost transportati la Paris saptamana trecuta (cu mentiunea ca stiam de la FER ca unul nu a fost acceptat, din motive de varsta prea mica, dar ca ceilalti doi au fost acceptati si ca pot face deplasarea la concurs), reprezentatii Equestria au fost informati la fata locului de organizatorii Gucci Masters ca participarea acestora nu este permisa, nefiind  acceptati oficial in concurs. Toate datele privind confirmarea cailor acceptati in concurs fusesera transmise catre FER – institutia abilitata sa acceseze si sa opereze inscrierile in sistem international –  inca din data de 6 noiembrie, insa reprezentantii FER nu au efectuat verificarile de rigoare, si care sunt prevazute dealtfel in obligatiile institutiei. In consecinta, au informat eronat clubul Equestria despre rezultatele finale si au indus in eroare confirmand inscrierea cailor in competitie. Inscrierea participantilor la TOATE competitiile internationale se poate realiza DOAR prin Federatia nationala a fiecarei tari si toate datele privind participarea sunt emise catre acest corp oficial.

In aceste conditii, echipa Equestria si cei trei cai care au fost transportati pana la Paris s-au intors in tara dupa o calatorie si un sejur inutile de 5 zile. Suma aferenta deplasarii si cazarii cailor la Paris se ridica la peste 2.500 Euro. Clubul Equestria are in vedere recuperarea acestor cheltuieli de la FER si doreste sa demareze actiunile necesare in acest sens, conform legislatiei romane.

Clubul Equestria va inmana si o scrisoare oficiala catre FEI 9Federatia Ecvestra Internationala), pentru instintarea acesteia asupra acestui eveniment extrem de neplacut, in urma caruia Clubul Equestria are pagube de ordin material, moral si de imagine.

Mai mult, clubul Equestria doreste sa traga un semnal de alarma privind nerespectarea responsabilitatilor si atributiilor pe care Federatia Ecvestra Romana le are asumate prin statut, ca institutie nationala care ar trebui sa deserveasca interesele sportului ecvestru romanesc si sa contribuie la promovarea echitatiei din Romania la nivel international.