Olympia Horse Show 2013 s-a incheiat

Ieri s-a incheiat si ultima competitie ecvestra de amploare a acestui an, e vorba de Olympia Horse Show, eveniment ce are loc in fiecare an, la Londra, in saptamana ce precede sarbatorile de Craciun.

La capatul unei intregi saptamani de intreceri calare, de sarituri peste obstacole, prezentari de cai, dresaj, show-uri calare, si business ecvestru, in ultima zi, in cadrul Grand Prix-ului, doi calareti britanici au incantat publicul, clasandu-se pe primele doua locuri:

Tanarul britanic Ben Maher, cu armasarul sau Tripple X, a castigat prima pozitie, pe locul doi venind celebrul veteran John Whitaker, cu Argento. Pentru publicul gazda a fost o victorie mult gustata, mai ales ca Ben Maher a fost cu aceasta ocazie primul britanic ce castiga Grand Prix-ul de la Olympia dupa o pauza lunga, de pe vremea anului 2005, cand Robert Smith a castigat GP-ul londonez.

 

london 2london 3

 

 

 

 

 

Pe locul trei s-a clasat amazoana numarul unu in Franta la aceasta ora, Penelope Leprevost, cu Flora of Mariposa.

Rezultate foarte bune la acest eveniment londonez a avut si tanarul olandez Maikel van der Vleuten, venit pe locul sase la Grand Prix, dar castigator la alte doua probe foarte importante, Longines FEI World Cup si Christmas Masters.

(fotografii luate din site-ul oficial al evenimentului)