Noutati…mai vechi!

      Inca traim!

      Mai intai, vrem sa asiguram cititorii nostri ca nu am vrut sa-i neglijam si ca in nici un caz nu i-am uitat, dar a fost o vara extrem de aglomerata pentru noi, cu multe evenimente, cu multe angajamente profesionale, dar si cu un concediu care ne face sa ne simtim vinovati fata de ei, pentru ca in timp ce ei, cititorii nostri, infruntau canicula din tara, noi am fost plecati, am navigat (la propriu!) pe oceane racoroase si am neglijat, printre altele, si noutatile de pe site 🙁 …

      Dar revenim in forta! Avem noutati legate de vizita noastra  la Marele Derby de la Hamburg, avem ca noutati si  rezultatele competitiei Cupa Equestria 2012 (pe care le gasiti in pagina „Concursuri”), dar si cateva din  numeroasele stiri difuzate in media scrisa, on-line si TV despre aceasta competitie, precum si felicitarile primite din partea FER pentru excelenta organizare si desfasurare a ei.

       La Hamburg am fost invitati de Dl Volker Wulff, organizatorul de peste zece ani al acestei super-competitii, unde am vazut un spectacol ecvestru de o calitate exceptionala, cu cei mai talentati calareti si cei mai valorosi cai de sarituri din lume. Am putut cu aceasta ocazie sa discutam cu Dl Wulff despre organizarea in 2013 a importantului concurs international Cupa de Natiuni la noi, in Romania, la Baza hipica Equestria. Suntem foarte entuziasmati de aceasta idee, avem deja acordul de principiu al Federatiei Ecvestre Internationale, mai ramane doar sa-i si dam viata acestui proiect indraznet! Structura mea realista ma face sa cred ca va fi foarte greu, intr-o tara care si-a cam pierdut traditia si dragostea pentru cai, in care economia merge cum stim cu totii, in care sponsorii sunt din ce in ce mai rezervati si in care, mai ales, in orice initiativa generoasa esti „pe cont propriu”, de unul singur, fara prea mult ajutor (a se vedea: deloc) din partea autoritatilor care ar trebui sa se implice…

Dar ne pastram optimismul si zambetul:

   

      

           In ce priveste Concursul Cupa Equestria si Marele Premiu al Romaniei – etapa a IIa, putem spune, acum, dupa ce a trecut, ca a fost o desfasurare in forta a tuturor energiilor noastre, pentru a face fata cu brio primirii a aproximativ 170 de cai de la toate cluburile din tara, pentru a cumpara si instala in timp scurt boxele mobile, pentru a cumpara rapid un set de obstacole nou-nout, dar si pentru a organiza programul probelor de asa natura, incat sa se potriveasca cu programul transmisiunilor in direct de la DIGI TV (aici Dna ing. Mariana Moisei, presedinta juriului, a avut un rol esential, de care s-a achitat magistral- ii multumim!). Poze de la concurs – in pagina „Galeria foto”; cateva inregistrari cu evolutia cailor nostri – in pagina de Facebook; ecouri in media – in pagina „Presa ne-a vizitat”.

Chiar daca vedeta noastra Armagheddon (cel care a pierdut „la mustata” locul I, dar a castigat un frumos loc II la Marele Premiu al Romaniei – etapa I, tinut cu doua saptamani inainte la Sibiu) nu s-a calificat in baraj, chiar daca nici alti cai de ai nostri nu au fost in cea mai buna forma, noi „ne-am lins ranile” si am mers mai departe: calaretul nostru, Florin Ionut Nastase, a plecat dupa doua saptamani in Bulgaria, la un concurs international, unde Armagheddon a avut o evolutie foarte buna la o proba extrem de dificila, de 1,60 m; mai tarziu, dupa alte doua saptamani, cu trei cai – Batisse de Rouet, Oriver de Ruisseau si Armagheddon – la concursul international de la Gera, Germania, apoi in Belgia, intr-un schimb de experienta cu colegi din aceasta tara. Puteti vedea cateva filme in pagina noastra de Facebook.