Noutati din echitatia profesionista

         Revenim, din pacate cu ceva intarziere, la noutatile din lumea profesionista, anuntand mai intai ca si la noi au inceput concursurile nationale, concursuri la care a participat si Florin Ionut Nastase, cu cativa din caii nostri de performanta. Se pare ca a fost confirmata buna forma in care s-au aflat atat caii, cat si sportivul, dupa intoarcerea din turneul european – dovada stau locurile fruntase si evolutia buna, in general, pe care le-au avut la cele doua competitii  nationale la care au participat:

        Cupa Sf. Gheorghe, desfasurata in urma cu doua saptamani in orasul cu acelasi nume, a insemnat pentru noi un Loc I castigat de Florin si Con Palermo la proba de nivel C – 1,20 m, precum si un Loc III castigat cu Armagheddon la cea mai inalta proba a competitiei, nivel B (1,30 – 1,35 m).

        Si de la concursul gazduit de orasul Sibiu saptamana trecuta, Marele Premiu al Sibiului si Etapa I a Romanian Grand Prix Tour, Florin s-a intors cu o evolutie excelenta a lui Armagheddon, care a terminat fara nici o penalizare in toate cele trei parcursuri la care a participat.

Insa cel mai frumos rezultat a fost Locul II la Romanian Grand Prix Tour, fiind la doar… 1 secunda de castigator!

Rezultatele acestor concursuri pot fi vazute pe site-ul nostru , la pagina „Concursuri”, asa cum le-am primit de la Federatia Ecvestra Romana.

#########################################################################################################################################

         Ne mutam putin cu gandul pe meridiane mai vestice si ne oprim in Olanda, la Hertzogenbosch, unde s-a desfasurat acum vreo trei saptamani (scuze, numai noutate nu mai este!) Finala Cupei Mondiale Rolex FEI – Liga Europei de vest, finala ce incheie sezonul indoor, dupa 12 etape ce au loc in fiecare an, in diverse locatii din Europa.

        Surpriza finalei a fost chiar castigatorul insusi, americanul Rich Fellers, cu armasarul irlandez Flexible; a fost prima victorie a unui calaret american in finala de Cupa Mondiala Rolex Fei, in ultimii 25 de ani! Pe locul II s-a situat elvetianul Steve Guerdat, cu calul Selle Francaise in varsta de 11 ani, Nino de Buissonets, singurul cuplu care a terminat proba fara nici un punct de penalizare, alaturi de castigatorul Fellers. Pe locul III s-a clasat, cu 5 puncte de penalizare, tot un elvetian, Pius Schwitzer.