Marele Premiu al Municipiului Bucuresti

       In zilele de 22-25 septembrie, asa cum stiti deja, s-a desfasurat concursul national numit Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, organizat de Clubul Equestria si FER, sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti si al Centrului de proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, ARCUB.

Desfasurat pe o vreme superba, concursul s-a bucurat de un numar record de spectatori, mai ales sambata si duminica, zile in care tribunele si terasele au fost neincapatoare.

      Cea mai interesanta proba, Marele Premiu propriu-zis, s-a desfasurat in doua manse, una in ziua de vineri, cealalta in ziua de sambata si l-a avut castigator pe Radu Ilioi (CSM Sibiu), cu calul Anareno. L-am felicitat, atat pe el cat si pe urmatorii 6 concurenti clasati, premiindu-i si oferindu-le diplome, cocarde calutilor, dar si cupe, toate inmanate in fata unui covor rosu majestuos si sub o multime de baloane multicolore inaltate la cer de cei mai tineri membri ai clubului Equestria.

     Si sportivul nostru, Ionut Nastase, singurul care s-a inscris in aceasta dificila proba cu mai mult de un cal (cu trei cai, de fapt), a ocupat locul IV, cu calul Oriver de Ruisseau, el bucurandu-se si de o imensa sticla de sampanie, primita ca multumire pentru efortul facut alaturi de intreaga echipa Equestria la organizarea acestui concurs.

Rezultatele intregului concurs pot fi vazute la pagina „Concursuri” , dupa cum poze de la eveniment puteti vedea in „Galeria foto”, sau pe pagina noastra de Facebook. Pana atunci, iata un link catre stirile Prima TV, care au difuzat un reportaj chiar de la concurs:

http://www.youtube.com/watch?v=ma9t_j6kyk4

     Duminica, 25 septembrie, ne-a onorat cu prezenta sa Dna Maria Basescu, o mare iubitoare de cai si o practicanta a echitatiei de agrement – un model pentru tinerii si tinerele care doresc sa pactice un sport atat de frumos, precum e echitatia! Domnia sa a efectuat oficiile de premiere a castigatorilor in doua probe, alaturi de reprezentantii Clubului Equestria, ai FER si ai Primariei Capitalei – Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement.

     Pe langa probele propriu-zise, cate patru in fiecare zi, spectatorii au putut vizita boxele cailor, dar si cateva standuri expozitionale cu diverse produse de cea mai inalta calitate (de la covoare, bijuterii, unelte de gradinarit, pana la tablouri cu teme ecvestre), au putut savura o cafea buna sau au putut lua masa privind direct concurentii pe teren, sustinandu-i si aplaudandu-i. Cei mici au avut si ei parte de bucurii: au mangaiat caii, au facut poze cu ei, s-au jucat cu animalutele micii noastre ferme de animale domestice, sau s-au jucat in tobogane si balansoare  in forma de calut, visand, poate, ca odata, candva, chiar vor incaleca un calut adevarat…

Tot pentru ei a fost creata o tombola, a carei castigatoare va beneficia de un abonament de 10 lectii de calarie oferit de Clubul Equestria. Inscrierile au fost numeroase, va dati seama, dar, din pacate, a fost doar un singur castigator…Dezamagirea celor ce nu au castigat a fost insa, (partial) recompensata prin primirea de baloane colorate, care au fost distribuite de clubul nostru tuturor copiilor care ne-au vizitat sambata si duminica. 

      Concursul s-a bucurat de o mediatizare nesperata: Realitatea TV a transmis in mod repetat, in direct, secvente din concurs, Prima TV a fost si ea acolo, dand reportaje la stirile de seara, TVR info si Adevarul TV, deasemenea, au transmis imagini la stirile sportive. Mai mult decat atat, televiziunile National TV si N24, partenerii nostri media, au filmat intregul concurs si vor difuza un reportaj de o ora in zilele de: Sambata, 01 octombrie, orele 10,30 (National TV) si Sambata, 08 octombrie, orele 11,00 (N24).

In curand va vom pune la dispozitie link-urile catre imaginile filmate si difuzate de Prima TV, Realitatea TV, TVR  si National TV/N24. 

       Pe langa acestia, numerosi jurnalisti de la presa scrisa si on line au fost prezenti si au scris despre concurs. Prezentarile lor pot fi gasite la pagina „Presa ne-a vizitat”.

        Multumim si sponsorilor, fara de care acest concurs nu ar fi putut avea loc: ARCUB, Clinica Oftalmologica Oculus, Romelectro, Schlosser GmbH, Eurosport.

       Multumim partenerilor media, de asemenea: Adevarul, Forbes, Gazeta Sporturilor, National TV, N24, Wall-Street.ro, Revista 7 seri, precum si altor colaboratori care ne-au ajutat in diverse faze ale concursului: BDR Associates, BT Media, Tipoline, Corona Garden.