La multi ani!

          Inca un an a ajuns la sfarsit, un an bun pentru unii, mai putin bun pentru altii, in orice caz, un an plin si frumos pentru echitatia internationala, si un an greu, dar tot plin si frumos si pentru clubul nostru, Equestria.

         Pe diverse meleaguri straine, in zece superbe locatii de pe trei continente, s-a desfasurat Global Champions Tour, care s-a incheiat in noiembrie cu ultima etapa, de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), etapa castigata de francezul Roger Yves Bost, cu calul Ideal de la Loge.

Dar celebrul turneu mondial a fost castigat de sportivul care a acumulat cele mai multe puncte pe intreg parcursul celor zece editii, respectiv, australianca Edwina Alexander Tops, cu al sau Cevo Itot du Chateau, dupa un duel mult asteptat  (dar care, spre dezamagirea spectatorilor, nu a mai avut loc) cu germanul Ludger Beerbaum, situat pe pozitia a doua.

Turneul, aflat la a sasea editie in acest an, de fiecare data organizat la superlativ si finantat pe masura, se va extinde din 2012 cu inca trei locatii: Lausanne (Elvetia), Viena (Austria) si Shanghai (China).

Si noi, romanii, am putut urmari o parte din acest turneu, pe canalul TV Eurosport, care a difuzat Grand Prix-ul fiecarei etape, in direct.

       Tot spre sfarsitul anului au avut loc si alte doua celebre turnee de echitatie, “Le Salon du Cheval” de la Paris si “Olympia Horse Show” de la Londra. Ambele au fost adevarate spectacole ecvestre, cu participarea celor mai buni calareti si cai la ora actuala, cei mai buni urcand si pe podiumul premiantilor:

  • Astfel, la Salonul Calului de la Paris a avut loc in  acest an celebrul “Top 10”, care a fost adjudecat de irlandezul Billy Twomey, cu calul Tinka’s Serenade, urmat la doar 18 sutimi de secunda (!) de canadianul Eric Lamaze, cu Coriana si de germanul Ludger Beerbaum, cu Gotha. Marele Premiu de la Paris, „Gucci Masters Grand Prix”, a fost castigat de reprezentanta tarii gazda, Penelope Leprevost, cu Mylord Carthago, urmata de elvetianul Pius Scwitzer, cu tanarul Verdi III, pe locurile 3-4 situandu-se la egalitate americanul Richard Spooner, cu calul Cristallo si Meredith Michaels Beerbaum, cu Checkmate.
  • La Londra, Etapa de Cupa Mondiala Rolex FEI a fost castigata de britanicul Ben Maher cu al sau X-Factor, urmat la mai putin de o secunda de germanul Markus Ehning, cu Sabrina, pe locul trei venind irlandezul Dermott Lennon, cu Hallmark Elite. Tot sub frumoasa cupola de metal si sticla a salii Olympia, Grand-Prix-ul londonez a avut ca si castigator tot pe irlandezul Dermott Lennon, de data asta cu calul Loughview London, urmat de „surpriza” spaniola Manuel Anon, cu Raeckel.

 ************************************************************************************************************************************************************************

 

        Desi ramanem in lumea echitatiei, schimbam un pic registrul, pentru ca schimbam si locatia… Chiar daca nu ne putem compara cu superbele (si bine finantatele!) spectacole si concursuri ecvestre mai-sus amintite, putem spune ca si la noi lucrurile incep „sa se miste” mai bine…

        Pe meleaguri mai apropiate, mai bine zis, la 17 km de Bucuresti, Clubul Equestria isi incheie  primul an de activitate, un an in care a reusit sa achizitioneze si sa puna la punct o infrastructura completa pentru desfasurarea concursurilor, un an in care chiar a organizat sase concursuri open si trei concursuri nationale, toate bucurandu-se de o foarte buna prezenta in mass media si de un numar mare de spectatori; un an in care a reusit sa se „imbogateasca” cu inca sase cai, trei de competitie si trei de Scoala, un an in care a castigat si multi clienti fideli ai Scolii de echitatie, multi parteneri, dar si multa si valoroasa experienta.

Concursurile nationale organizate de Equestria in primul sau an de activitate, 2011, au fost:

 – “Cupa Equestria”, alaturi de Prima etapa a Turneului Roman de sarituri peste obstacole,

 – Concursul memorial  “In amintirea unui mare Campion” si

 – ‘’Marele Premiu al Municipiului Bucuresti” – toate aceste spectacole de echitatie fiind un preambul la viitoarele concursuri, nationale si internationale, pe care le vom organiza in viitor.

Iubitorii de cai si de echitatie vor gasi pe site-ul nostru informatii despre evenimentele publice pe care le vom organiza in 2012.

        Pana atunci, la incheierea acestui an plin, Clubul Equestria  ureaza tuturor iubitorilor de cai sa aibe un Nou An, 2012, mai bun decat „batranul” 2011, plin de energie (doar creatoare!), sanatate si multe realizari!

LA  MULTI  ANI!

Echipa Equestria