Global Champions Tour

             Turneul international  de sarituri peste obstacole, Global Champions Tour, concursul cu cele mai mari premii din lume la ora actuala, a debutat in acest an la Doha – Quatar, in zilele de 17.03 – 19.03 2011.

             In cea mai spectaculoasa proba, Quatar Grand Prix, au fost prezenti 47 de calareti, cei mai valorosi din lume, dar dintre acestia, numai trei s-au calificat in barajul Marelui Premiu.

             Locul I a fost ocupat de calaretul brazilian Alvaro de Miranda Neto, cu calul Asleigh Drossel Dan, acesta fiind si singulul cuplu cal-calaret care a terminat barajul fara nici o penalizare ( O pct. in 42,53″) si bucurandu-se astfel la sfarsitul probei, nu numai de aplauzele miilor de spectatori prezenti, dar si de consistentul premiu in valoare de 150.000 euro!

Pe locul doi au venit sportivul elvetian Pius Schwizer, cu a sa iapa Carlina, ei terminand barajul cu 4 puncte de penalizare, in 43,35″, dar bucurandu-se si ei de un premiu de 100.000 euro!

A treia pozitie a fost ocupata de celebra amazoana din Germania, Meredith Michaels Beerbaum, cu al sau legendar deja armasar, Shutterfly; au avut si ei la sfarsitul barajului 4 puncte de penalizare, in 45,13″, dar si un premiu de 60.000 de euro!

             Global Champions Tour  a fost infiintat si este organizat de unul din cei mai mari crescatori de cai de sport din lume, Jan Topps, si reuseste sa adune la fiecare etapa, datorita excelentei organizari , dar si premiilor consistente, cei mai buni cai si calareti din intreaga lume.

             Urmatoarea editie din acest an se va desfasura la Valencia – Spania, in zilele de 06 mai- 08 mai 2011, fiind urmata, in ordine, de: Hamburg – Germania, Cannes – Franta, Monte Carlo – Monaco, Estoril – Portugalia, Chantilly – Franta, Valkenswaard – Olanda, Rio de Janeiro – Brazilia si incheeindu-se in toamna  cu etapa din Abu Dhabi – Emiratele Arabe Unite. 

        The international equestrian competition that offers the biggest money prizes in the world, Global Champions Tour, started this year in Doha – Quatar, on the 17th – 19th April 2011.

        In the most important competition, the Quatar Grand Prix, 47 horses and riders took part, but only three of them managed to qualify for the Jump-off:

The first place has been conquered by the brasilian rider Alvaro de Miranda Neto and his Asleigh Drossel Dan (O points in 42,53 „), who won 150.000 Euro!

On the second position (4 points in 43,35”), the swiss rider Pius Schwitzer and his mare Carlina, won together 100.000 Euro!

The famous Meredith Michaels Beerbaum with her most famous Shutterfly came on the third place, with 4 points in 45,13″, but they still won 60.000 Euro!

        The next edition of the Global Champions Tour will be held in Valencia – Spain, on the 06th – 08th May 2011.