Cupa Municipiului București – ediția 2011

Un nou concurs organizat de Clubul de Echitatie Equestria va avea loc in zilele de 22-25 septembrie 2011: este vorba de Cupa Municipiului Bucuresti, competitie cu mare traditie in Romania, care, din pacate, a fost intrerupta in ultimii patru ani, dar revenita in atentia iubitorilor de echitatie in 2011, prin organizarea oferita de clubul nostru. .

Competitia se realizeaza sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, venind sa intregeasca frumoasele actiuni si manifestari anuntate in cadrul Zilelor Orasului Bucuresti, editia 2011,  si se va bucura de prezenta Primarului General al Capitalei, Prof.Dr.Sorin Oprescu, in calitate de Presedinte de Onoare al concursului.

Programul competitional, probele si premiile, sunt afisate pe site, la pagina „Concursuri”.

Intrarea este libera.

Pe parcursul zilelor de desfasurare a competitiei, spectatorii vor avea ocazia sa viziteze standuri expozitionale cu diverse produse de deosebita calitate, vor putea admira o expozitie de tablouri pe teme ecvestre, vor putea degusta vinuri. Cei mici pot sa vada mica ferma de animale domestice a Clubului Equestria, sau sa incerce cateva minute o plimbare pe unul din poneii nostri; de asemenea, tot pentru ei va fi organizata si o tombola, al carei castigator va primi din partea clubului un abonament de 10 lectii de calarie gratuite. Pentru ei, dar si pentru cei mari, dupa incheierea concursului, duminica dupamasa, se ofera lectii de echitatie, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati.

Va asteptam cu drag!

Sponsorii concursuluiClinica Oftalmologica  OculusRomelectroSchlosser GmbHEurosport.

Parteneri media: Adevărul, Forbes, Eurosport, Național TV, N24, Gazeta Sporturilor, GSP TV, Wall Street.ro, Revista 7 Seri.

Din dorinţa de a oferi participanţilor la Marele Premiu al Orasului Bucureşti un eveniment cu adevărat special, Clubul Equestria vine în întâmpinarea aşteptărilor acestora cu noi surprize.

Pe lângă probele de echitaţie deja consacrate, publicul va avea posibilitatea de a vizita mini-standurile amplasate in zona manejului exterior si de a achizitiona o varietate de produse si articole care speram sa surprinda in mod placut.

Printre companiile ce se vor alătura Clubului Equestria pe parcursul celor patru zile de concurs se numără:

BUHARA – “Spatiul covoarelor nobile”

Pasiunea de a colecţiona şi de a valorifica fiecare moment deosebit, printr-un covor nobil, o veţi aprecia din plin doar în Galeria Buhara.

Cele mai preţioase covoare, adevărate opere de artă vă vor stârni apetitul pentru frumos, iar calitatea şi unicitatea lor incontestabile vor fi subiectul unei frumoase întâlniri cu gazda dumneavoastră, Colecţionarul Norbert Hauser.

Intraţi in Galeria Buhara si bucuraţi-vă de experienta gasirii unui covor nobil, care sa vă exprime unicitatea! 

www.buhara.ro

Oxette  – “Dă ora exactă în modă!”

Designul bijuteriilor din portofoliul companiei greceşti Oxette are un stil personal, recunoscut în originalitatea modelelor, îndrăzneala vizuală şi a asocierilor de materiale. Linia de bijuterii şi linia de ceasuri reflectă dorinţa de a fi diferit şi libertatea creatoare.

Oxette reprezintă femeile şi bărbaţii contemporani care iubesc moda şi doresc ca bijuteriile pe care le poartă să îi exprime la fel de fidel ca visele lor.

Detalii suplimentare despre compania Oxette si produsele sunt disponibile la  adresa www.oxette.gr . 

FISKARS – «Grădinărit uşor cu unelte de calitate»

Prezent pe piaţa din România de peste 10 ani, Fiskars este liderul mondial producător şi distribuitor de bunuri de consum pentru casă, grădină şi activităţi outdoor.

Grupul are un portofoliu de branduri internaţionale puternice, incluzând Fiskars, Iittala, Gerber şi Buster. Înfiinţată în anul 1649, este cea mai veche companie din Finlanda.

Produsele Fiskars sunt renumite pentru funcţionalitatea şi design-ul inovativ, fiind recompensate cu numeroase premii la nivel international.

Pentru a afla mai multe informaţii cu privire la produsele Fiskars, dar şi câteva sfaturi ale  profesioniştilor în grădinărit puteţi accesa http://rom-ro.fiskars.com

Clubul Equestria a prezentat un frumos show de echitație la „Zilele Bucureștiului”

Clubul de Echitaţie Equestria a participat cu un program special în cadrul manifestării anuale “Zilele Bucureștiului”, clubul fiind reprezentat printr-un stand amenajat în Parcul Tineretului. Momentul special pregătit de Equestria pentru acest tradițional eveniment anual a fost un antrenant show ecvestru. Un public numeros si viu interesat a vizionat show-ul duminică, 18 septembrie, de la ora 17.30, la standul clubului.

Show-ul, care a fost prezentat de actorul Răzvan Oprea și susținut de trei călăreți sportivi și de doi cascadori profesioniști, a inclus elemente de cascadorie pe cai, elemente de paradă și o demonstrație de măiestrie hipică. Momentul semnat de echipa Clubului Equestria a fost special conceput pentru a pune în valoare frumusețea acestui sport nobil, dar și varietatea manifestărilor sportive și artistice în care iubitorii de echitație se pot bucura de calitățile partenerilor lor.

Desfășurat sub patronajul Primăriei, spectacolul a fost deschis publicului larg, care a primit, la standul Clubului Equestria, invitații pentru concursul de echitație “Marele Premiu al Orașului București”, care va avea loc la sediul Clubului Equestria din satul Tancabesti, în perioada 22-25 septembrie 2011.

Imagini de la show gasiti pe pagina noastra de Facebook si in curand vor fi postate si la „Galeria foto”.

Pe cai, doamnelor! (ediţia 2011)

A trecut fix o lună de la evenimentul ecvestru din 4 iunie, şi abia acum veţi afla despre ceea ce s-a întâmplat la Clubul de echitaţie Equestria în acea sâmbătă binecuvântată cu vreme bună, oameni minunaţi şi cai de poveste.

Pe Ozana Moraru, proprietara clubului, am cunoscut-o cu vreo trei luni înainte, dar despre pasiunea ei pentru cai şi despre locul pe care îl ridicase pentru a-i celebra în fiecare zi auzisem cu mai bine de un an în urmă. La vremea când pregăteam primul ”Pe cai, doamnelor!” la Regatul Cailor din Adunaţii Copăceni şi Clubul Equestria era încă în construcţie. O asemenea dăruire, exigenţă şi energie, rar mi-a fost dat să întâlnesc. Ozana îşi împarte cu rigurozitate timpul între practicarea unei meserii deloc uşoare – e chirurg oftalmolog şi susţine frecvent lucrări la congrese ori simpozioane internaţionale, şi administrarea bazei hipice, unde are ambiţia de a organiza concursuri de talia celor de prin alte ţări cu tradiţie. O ardeleancă mignonă, dar cu o mână forte, care chiar se luptă pentru fiecare pas anevoios pe drumul unei afaceri cam ”exotice” pentru o femeie şi pentru timpurile acestea. Datorită ei şi lui Cristian Moraru, soţul care are aceeaşi meserie şi s-a molipsit de aceeaşi pasiune, locul unde s-a desfăşurat evenimentul a stârnit admiraţia celor peste 200 de invitaţi. Dintre care puţini ştiau ori îşi închipuia că în România există o asemenea bază hipică. Ei, bine, acum ştiu şi mulţi s-au întors între timp să lege prietenii cu caii şi cu instructorii de echitaţie.

4 iunie 2011, a doua ediţie

După multe zile mohorâte şi ploioase, care m-au ţinut cu inima cât un purice, a venit o zi senină şi caldă. Am luat-o ca pe un semn că şi lui Dumnezeu îi plac caii şi femeile şi, poate, şi de aceea ne-o fi îngăduit să celebrăm în bună vreme şi pace frumuseţea a două dintre creaţiile cele mai reuşite. Iar când e vorba de amazoane, cuplul se aureolează dintr-odată, că nu mai ştii cine, cui îi împrumută maiestatea şi cine din tandem trăieşte mai intens momentul de glorie pământeană.

Pentru prezentarea programului cu multe momente de spectacol, Vlad Miriţă solist al Operei Române, dar în acea zi, doar iubitor de cai, a făcut un “duet” foarte reuşit cu Ozana, cea frumos vorbitoare despre rase şi performanţe cabaline, despre sport sau agrement. Şi timp de mai bine de două ore, spectatorii au avut parte de show şi… adrenalină.

În deschidere, emoţionanta parada Corpului Călare al Jandarmeriei Române, în acompaniament de fanfară, în fruntea plutonului aflându-se… o doamnă – plutonier-major Epuraş Laura.  Apoi, nu mai puţin spectaculoasa paradă a călăreţilor amatori, la sfârşitul căreia au fost premiaţi şi cel mai frumos cal şi cel mai elegant cuplu cal-călăreţ. 

A urmat o simulare de intervenţie a bravilor jandarmi călare şi un show ecvestru care a reunit demonstraţii de sărituri şi dresaj, sustinute de sportivi de la Equestria împreună cu invitaţi şi de la alte cluburi bucureştene, precum şi o demonstraţie de cascadorie susţinută de Valentin Vasilescu şi echipa sa. Iar la sfârşit, o demonstraţie de “vânătoare de trufe” cu câini dresaţi aduşi tocmai de la Timişoara de reprezentanţii firmei Trufex.

Printre picăturile de timp dintre demonstraţiile din manej ori vizita la grajduri, invitaţii au avut ocazia să-şi facă şi o verificare rapidă a stării de sănătate a pielii în cortul Dermastyle, unde specialişti dermatologi au oferit consultaţii cu ajutorul scan-urilor mobile. Asta pentru că am vrut să profităm şi de acest prilej pentru a atenţiona asupra pericolelor expunerii neprotejate şi necontrolate la soare şi ne bucurăm că ideea a fost foarte apreciată. Mai ales că, de o parte şi de alta a cortului medical, au fost prezenţi aliaţii Estée Lauder şi Clinique, cu cremele de protecţie solară, şi Kérastase, cu gama de produse destinate protejării părului de razele ultraviole(n)te, tocmai pentru a accentua nevoia de protecţie.

Ei, şi după ce toate acestea s-au petrecut, toată lumea a fost invitată la un prânz câmpenesc, care s-a dovedit a fi un adevărat regal gastronomic: de la rafinate canapé-uri, la haiducescul viţel la proţap, totul stropit (moderat ) cu vinuri alese din podgoriile Serve şi Oprişor ori cu… bere rece. Iar Evian şi Cointreau au potolit setea ori pofta de un cocktail cu multă gheaţă, pentru că soarele chiar a fost darnic cu gradele în ziua aceea.

Printre cei care ne-au onorat cu prezenţa au fost Excelenţa Sa Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti, d-l Martin Harris, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Elene la Bucureşti, d-l Georgios Poukamissas, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam, d-l Nguyen Quang CHIEN, reprezentanţi ai ambasadelor Franţei, Spaniei, Canadei şi Egiptului, expați, reprezentanţi ai IWA, OIM, ONU, dar şi ai societăţii civile româneşti. Oameni cu drag de cai sau care abia au descoperit această lume şi a fost o adevărată încântare să le vedem reacţiile la prima apropiere de maiestuoasele exemplare cabaline. Pentru că participanţii la parade şi-au “gătit” partenerii de cuplu şi caii străluceau, cu coamele lor împletite şi harnaşamentele de zile mari.

Televiziunile şi presa au fost seduse de conceptul şi scopul evenimentului şi au răspuns în număr mare invitaţiei de a face cunoscute sporturile cu cai cât mai multor români. Ne-am bucurat că multă lume a descoperit cu acest prilej cât de frumoasă şi specială este această lume. Că oaspeţii au plecat cu convingerea că stă la îndemâna oricui să aleagă a vizita măcar o bază hipică ori să devină spectator la un concurs de sărituri peste obstacole sau dresaj ca o altă opţiune de a petrece tot mai puţinul timp rămas liber. Că, mai ales copiii, s-au bucurat de întâlnirea cu caii şi că părinţii, câştigaţi la rândul lor de partea acestui sport, le-au promis lecţii de echitaţie. Aceasta a fost răsplata noastră, a tuturor celor implicaţi în organizare, pe parcursul întregii zile: exclamaţiile de admiraţie, aplauzele, privirile uimite, curiozitatea şi mulţumirile pentru ocazia oferită de a petrece altfel o zi de weekend.

MULŢUMIRI

La acest eveniment au fost trup şi suflet alături de noi, organizatorii, cei de mai jos:

 • Ozana şi Cristi Moraru, proprietarii bazei hipice şi amfitrioni impecabili, care au oferit unuia dintre copiii prezenţi, prin tragere la sorţi, un abonament gratuit pentru 10 lecţii de echitaţie;
 • colonel Costel Gavrilă, general maior Nicolae Bontic, colonel Aurel Moise, general de brigadă Eugen Meran, locotenent colonel Marian Corcodel, căpitan Laurentiu Ciobanu şi maior Claudiu Seliştean, din partea Jandarmeriei Române, care au mobilizat importante resurse pentru ca invitaţii să poată admira măiestria şi curajul călăreţilor şi cailor de intervenţie, dar şi talentul celor 44 de membri ai fanfarei militare;
 • Mihai Ivănescu, reprezentantul Jaguar şi Land Rover, care a oferit invitaţilor prilejul de admira maşini sub a căror capotă erau sute de cai-putere şi de a le încerca;
 • Fănel Mendea, Medimpact Mediaş, care a oferit ca premii patru valoroase echipamente complete de călărie (şei şi accesorii);
 • Mihaela Leventer, Dermastyle, care, însoţită de o mini-echipă, a fost foarte ocupată de-a lungul zilei cu vizitatorii cabinetului mobil de dermatologie;
 • Marina Saon, Estée Lauder şi Clinique, care a oferit doamnelor mostre preţioase din produsele menite a lupta eficient cu îmbătrânirea;
 • Andreea Mihai, Kérastase L’Oréal, care le-a făcut cadou tuturor invitatelor produse din gama special destinată protecţiei podoabei capilare în timpul verii;
 • Marcela Moss, Mobexpert, care a „mobilat” spaţiul verde cu splendide garnituri de grădină;
 • Vlad Niculescu, Libraria Engleză, care a importat minunate albume şi cărţi cu temă ecvestră special pentru eveniment;
 • Doina Badiu, Sover, care a expus ochelari de soare;
 • Mihaela Scăunaşu, Brands International – care a oferit delicioase cafele Nespresso;
 • Alina Berciu, Mihaela Ionescu, Roxana Creţan, Graţiela Scarlat, Ana Maria Sterian, BDG – care au adus Evian, Mouton Cadet, Famous Grouse, Martini, Cointreau;
 • Ana Velici, Sobranie, care a decorat peisajul cu două frumoase promoteriţe echipate în ton cu tema evenimentului;
 • Anca Mitu, Privileg Catering, care a delectat atât prin aranjamentul rafinat cât şi prin gustul preparatelor culinare;
 • Cristian Sfetcu& wonderful Co, La Baciu, care a organizat un adevărat show gastronomic bucovinean;
 • Ana Maria Boboacă, Oliviers&Co, care a oferit mostre din delicatesele pe care le importă;
 • Felix Biriescu, Trufex Timişoara, care a oferit spre degustare delicioase preparate din trufe;
 • Mirela Cata, Ana Pan, care a asigurat pâinea zilei;
 • Mihaela Tyrel de Poix, Serve şi Luminiţa Tzakis, Crama Oprişor, care au adus prânzului câmpenesc inegalabilul plus de savoare cu vinurile atent selecţionate şi au oferit invitatelor drept cadou ediţii limitate ori special branduite pentru eveniment;
 • Asociaţia Berarii României, care a mai răcorit lumea cu bere Carlsberg de la gheaţă;
 • Rafaela Nebreda, Alia Apartments, care a expus o ofertă imobiliară de lux;
 • Sherif Ussama, Blue Air, partener cu vechime al Catchy.ro;
 • Stefano Albarosa, Cefin, companie aflată în top 10 al celor mai green companii din România, partener de suflet Catchy.ro;
 • Simion Buia, Cristian Andrei şi Mirel Leventer, care au surprins sufletul evenimentului.

La urmă, dar nu în ultimul rând, Claudia Pascu, Adina Vulcan, Ana Maria Lebădă, Emiliana Buhac, minunatele mele “ajutoare”, cele două fiice ale mele, Sabina Ciofu şi Ingrid Weston, care au venit de la mii de kilometri pentru a-mi fi alături, şi Cristian Andrei care a expus câteva dintre desenele cu caii care îi bântuie visele.

Şi INVITAŢILOR care au ales să ne fie alături în efortul de a face tot mai cunoscute echitaţia şi sporturile cu cai.

Pe la anul, doamnelor… şi domnilor!

P.S. M-au tot întrebat unii şi alţii înaintea evenimentului, în timpul lui şi după, de unde şi de ce “Pe cai, doamnelor!”. Simplu: dintr-o pasiune născută dintr-o altă pasiune, ambele la fel de nebune şi frumoase. Din neliniştea Săgetătorului, din ambiţia lui de a(-şi) arăta mereu că (se) poate. De ce? Pentru că îmi place la nebunie îndemnul acesta. Care poate însemna şi să urci în şea – o experienţă greu de egalat în trăiri, dar şi “go for it”, oricare ar fi acel “it”. Fiindcă aproape întotdeauna e nevoie măcar de un strop de curaj, ca să nu spun de nebunie , pentru a te întâlni cu PASIUNEA.