Lângă Bucureşti, cel mai modern club de echitație vă așteaptă!
Înființat în primăvara anului 2010, după doar un an de construcţii într-o modernă bază ecvestră, Clubul de Echitaţie Equestria 2010 se doreşte a fi un loc unde iubitorii de cai pot veni să se relaxeze, să se plimbe călare pe câmp sau prin pădure, să înveţe să călărească sau doar să-i privească pe alţii, savurând o ceaşcă de cafea aromată, sau – pur şi simplu – ascultând muzică.

DESPRE NOI
Clubul de călărie EQUESTRIA 2010 te invită să înveţi să călăreşti într-unul dintre cele mai frumoase cluburi de profil din România şi în special din jurul Bucureştiului.

PENTRU TINE
Plăcerea călăritului este acum mai aproape de tine, la numai 17 km de Bucureşti în localitatea Tâncăbești judeţul Iflov, pasionaţii de călărie şi echitaţie pot beneficia de serviciile de călărie oferite de clubul nostru.

SERVICII
Pensiune pentru cai, lecţii de călărie, bibliotecă și video-bibliotecă, organizări de antrenamente pentru caii și călăreții profesioniști, organizări de concursuri, magazin de echitație.
Clubul de echitație Clubul Equestria
Atât Clubul Equestria 2010, cât şi baza hipică în care acesta îşi desfășoară activitatea, aparţin familiei Dr.Ozana şi Cristian Moraru care au ridicat-o cu gândul de a oferi cailor cazaţi aici (proprietate sau în pensiune) şi celor care doresc să călărească, cele mai bune condiţii de antrenament sau doar de petrecere a timpului liber.
FILM DE PREZENTARE EQUESTRIA 2016

DESCOPERĂ SERVICIILE CLUBULUI DE ECHITAȚIE EQUESTRIA
Administrator: Ing. Ion Marin
E-mail: ion.marin@equestria.ro
Tel: (0)749 137094
Coordonator: Tudor Topor
E-mail: tudor.topor@equestria.ro
Tel: (0)757 064050
Secretariat: Daniela Șerban
Tel/Fax: (0)31 5005140
Tel: (0)733 727617.
Avantajele clubului de echitaţie EQUESTRIA
- Construcţie nou-nouta, din lemn, cel mai ecologic şi „sănătos” material de construcţie, cu întreagă infrastructură a unei construcţii moderne
- Oferă toate facilităţile pentru o cazare optimă a cailor – boxe mari, cu padocuri exterioare individuale, duşuri cu apă caldă pentru cai, alimente (lucernă, fân şi ovăz) de cea mai bună calitate; spaţii utilitare accesorii mari şi funcţionale;
- Oferă toate facilităţile pentru un antrenament optim al calului şi sportivului – două manejuri, separate pe niveluri diferite de pregătire, teren exterior şi un manej la standarde internaţionale, cu teren de nisip cu irigaţie subterană, evitând formarea prafului, indiferent de condiţiile meteorologice, sau de numărul de cai ce-l folosesc; covor rulant cu pantă ascendentă şi descendentă pentru condiţia fizică a calului; posibilităţi de antrenament şi după lăsarea întunericului;
- Posibilităţi de plimbare călăre la câmp sau în pădure;
- Lecţii de călărie pentru toate nivelurile, individuale sau în grup, cu un program foarte flexibil şi adaptat fiecărui elev; asocierealectiilor practice cu cele teoretice, cursuri si video-prezentari
- Cai de şcoală educaţi, versaţi şi cuminţi;
- Posibilitatea de a lua masa sau de a savura o cafea bunăîmpreună cu prietenii, în paralel cu vizionarea unui spectacol ecvestru, concurs, sau doar o simplă şedinţa de antrenament, atât afară, pe timp frumos, cât şi înăuntru, pe timp nefavorabil;
- O atmosferă liniştită, plăcută, civilizată, în compania cailor;
- Nu în ultimul rând, acces uşor din DN1, la doar 18 km de Bucureşti-Aeroport Băneasa
Cum arată baza hipică
Proiectul a fost conceput şi realizat de o importantă companie germană specializată în construcţii şi amenajări ecvestre de toate tipurile, partea de infrastructură – foarte complexă, de altfel – şi hotel-pensiune, fiind realizată de o companie română de construcţii.
Clubul dispune de 50 de boxe pentru cai, de dimensiuni 3,7m / 4m, 40 dintre ele având acces direct în padocuri exterioare individuale, cu dimensiuni de 3,7m / 5m, calul având posibilitatea să stea cat mai mult timp afară, în aer liber, chiar nesupravegheat. Şase duşuri cu apa caldă şi rece, dintre care patru sunt în interior (deci, pot fi folosite şi iarna) şi două solarii pentru uscare/încălzire după duş, stau la dispoziţia căluţilor cazaţi aici. Adăpători automate, cu sistem de încălzire a apei la temperatură dorită – lucru foarte important pentru iernile geroase – sunt, de asemenea, montate în fiecare boxă.
În zona funcţională a grajdului se mai găsesc: două şelării, patru locuri pentru curăţat calul, zonă de spălat harnaşamentul calului, grupuri sanitare, loc pentru activitatea veterinarului şi loc special pentru potcovit.
O altă zonă extrem de importantă a Clubului e reprezentată de manejurile acoperite. Este vorba de un manej mai mic, cu dimensiunile de 22m / 36m, rezervat începătorilor şi lucrului la coardă, şi de manejul principal, rezervat în special călăreţilor mai avansaţi şi antrenamentelor mai specializate, de obstacole şi dresaj. Ambele au instalaţie de iluminat, putând fi folosite şi după lăsarea întunericului. Manejul principal oferă un teren de lucru de 30m / 75m, constituit din nisip special pentru terenuri de echitaţie, cu un sistem subteran de irigaţie automată, oferindu-i o umiditate optimă, echilibrată şi constanta, ceea ce îl face nu numai total lipsit de praf (atât de important pentru plămânii calului şi călăreţului!), dar şi foarte „prietenos”cu tendoanele şi articulaţiile calului!
Manejul mare are şi o zonă de tribune, peste 200 de oameni fiind posibil să asiste odată la evenimentele sportive ce se desfăşoară înăuntru. Restaurantul de la capătul manejului oferă altor aproximativ 50-60 de persoane să asiste direct la antrenamentul sau concursul din manej, în timp ce iau masa, sau doar stau de vorba. De pe terasa exterioară a restaurantului se poate vedea şi spectacolul ecvestru sau antrenamentul ce se desfăşoară în terenul exterior al bazei hipice.