Concursul internațional de la Herneacova, debutat cu rezultate foarte bune pentru caii noștri, s-a încheiat nefericit din cauza unui uriaș copac din baza hipică, căzut exact pe boxele cailor, accidentându-i

Sportivii noștri, Florin Lates si Ioana Marin, antrenați de Willi Schaffner – Germania, au avut o evoluție buna și chiar foarte bună in prima săptămână a competiției internaționale CSI* – CSI*** de la Herneacova – Timiș, 14-17 Septembrie 2017.

Cele mai bune evoluții si rezultate le-a avut sportivul nostru cu Conrad G, aflat in fiecare zi pe podium la categoria Cai de șase ani (CSI-YH): două locuri II si un loc I. De asemenea, cu Natașa a obținut un loc II si un loc III la Gold Tour din cadrul CSI*. Cu Canavarro, Florin a terminat fiecare zi fara greșeală parcursurile de nivel Bronze Tour la CSI***.

De asemenea, si tânăra noastra sportiva, Ioana Marin, cu Quickborn, a fost plasata in puncte la Silver Tour CSI*, in prima zi a competiției.

******************************************************************

Din păcate, a doua săptămână a competiției a fost marcată de un accident: un copac uriaș, căruia i s-au tăiat rădăcinile odată cu defrișarea din acea zonă,  în cadrul lucrărilor de amenajare pentru alei si terasamente (zona unde au așezat corturile pentru găzduirea cailor veniți la concurs), a căzut in timpul unei furtuni, exact pe boxele cailor noștri, pe unii dintre ei rănindu-i foarte grav; acestia au avut îngrijiri medicale, dar nu au mai putut participa la probele sportive din a doua săptămână, necesitând o perioada mai îndelungată de recuperare medicală si fizică.