Cel mai recent concurs organizat de Equestria

Cel mai recent concurs de sarituri peste obstacole organizat de Equestria

      Dupa ceva peripetii si piedici (inerente, se pare, pe plaiurile noastre cat se poate de mioritice!), s-a desfasurat, totusi, la data si in conditiile propuse de organizatori, Concursul de Echitatie “In amintirea unui mare campion”.

 

     Clubul Equestria a prezentat si de data asta, ca la fiecare concurs organizat, cateva elemente de noutate: pe langa steagurile plasate pe trei catarge, care ne-au intampinat oaspetii inca de la intrare, tribune nou-noute au asteptat spectatorii sa savureze de la inaltime spectacolul (asteptarea nu a fost in zadar – tribunele chiar au fost pline sambata si duminica!). Si sportivii s-au bucurat de cateva surprize, placute speram: un cort si 40 de boxe mobile au fost montate pentru primirea cailor veniti la concurs, iar parcul de obstacole a fost innoit cu un obstacol-“zid” nou-nout, care a incununat proba de stresa a concursului.

    “Inghesuit” intre alte patru concursuri desfasurate in tara, in fiecare weekend din ultimele patru saptamani, concursul  parea amenintat de o participare mai slaba din partea calaretilor, cu caii lor, deja destul de obositi. Parea, doar…

Pentru ca, in realitate, concursul s-a bucurat de o participare mare, peste asteptari, fiind prezenti aproape 90 de cai din mai multe cluburi din Bucuresti, Bacau, Brasov, Campina, Craiova, Piatra Neamt, Sibiu, Tulcea, Timisoara.

      Probele au fost variate, de la clasica proba cu baraj, la probe “la cronometru”, probe “in doua manse”, proba “de stresa”,  proba cu Joker, proba de “stafeta”. Si de data aceasta au fost organizate probe atat pentru sportivii seniori, cat si pentru juniori, probe pentru copii, pentru cai debutanti, dar si probe pentru amatori. Asta pentru ca, repetam, vrem sa incurajam tinerii, dar si amatorii – oameni implicati in alte meserii si cu diverse responsabilitati profesionale – sa practice echitatia. Nu se stie niciodata de unde poate iesi un viitor campion, nu? Sau macar doar un pasionat dornic sa se implice si sa investeasca in acest sport…

Sonsorii acestui concurs au fost:

Farmexpert, Clinica Oftalmologica Oculus si Schlosser GmbH.

Partenerii media:

Adevarul, Revista Forbes, Eurosport, Gazeta Sporturilor si televiziunile National TV si N24.

 

        Concursul s-a bucurat si de vizita unor jurnalisti de la mai multe televiziuni, care au transmis scurte interviuri si imagini la stirile de seara din zilele de sambata si duminica: Prima TV, Realitatea, Dolce, GSP TV, Antena 1, iar National TV si N24 au realizat un reportaj de o ora, care va fi difuzat sambata 20 august, orele 10,45 (dimineata), la emisiunea care se va numi chiar “Concurs de echitatie in amintirea unui mare Campion”(National TV) si in reluare sambata 27 august, orele 12,00 (N24).

Rezultatele concursului vor fi afisate pe site-ul nostru, la pagina „Concursuri”, iar poze de l aeveniment gasiti in „Galeria foto”, sau pe pagina noastra de Facebook.