Cea mai recenta etapa a Turneului global al campionilor

      Ieri s-a desfasurat etapa Turneului Global al Campionilor de la Chantilly – Franta, pe o vreme usor racoroasa, dar numai buna pentru un spectacol ecvestru de calitate.

In ciuda terenului alunecos determinat de ploile recente, caii din competitie au dat dovada de calitati exceptionale de saritori, dar nici sportivii care i-au condus n-au foat mai prejos!

Mai mult decat atat, pentru noi, doamnele, :), e o mandrie sa va anuntam ca primii patru sportivi clasati au fost…amazoane!

E vorba de Edwina Alexander, cu al sau Cevo Itot de Chateau – ocupanta primului loc, urmata de portugheza Luciana Diniz, locul doi,  si reprezentanta tarii gazda, intens aplaudata de spectatori, Penelope Leprevost, cu Mylord Carthago. Doar aceste trei amazoane s-au calificat in baraj, un baraj intens disputat intre ocupantele locului I si II, diferenta facand-o doar…0,03 secunde!!! Si locul patru a revenit tot unei amazoane, Laura Kraut, reprezentanta SUA.

      In urma acestui rezultat, australianca Edwina Alexander are cel mai mare punctaj din Turneul Global al Campionilor, situandu-se astfel pe primul loc intr-un clasament privizoriu al acestui turneu, cel mai important turneu mondial de echitatie-sarituri peste obstacole.